Duurzaam ontwikkelingsplan

Bic® biedt producten die licht en duurzaam zijn...

Bic®’s schrijfinstrumenten zijn geproduceerd met een minimum aan grondstoffen. Ze zijn gemaakt om gedurende lange tijd te werken, iedere keer wanneer u dit nodig hebt. Daardoor hoeft u deze producten minder vaak te gebruiken en hoeft u minder gebruikt materiaal niet weg te gooien. De combinatie van minder grondstoffen, prestatie en verminderde impact op het milieu zijn belangrijke pluspunten. Die hebben ervoor gezorgd dat een volledig productassortiment van Bic® producten het NF milieukeurmerk (NF 400) heeft verkregen: dit keurmerk onderscheidt hen als producten van hoge kwaliteit met een minimale impact op het milieu.  

Sinds 2008 integreert Bic® eveneens gerecycleerd materiaal in BIC Ecolutions producten. Dit productassortiment omvat 3 BIC® Kids ® producten met tenminste 50% gerecycleerd materiaal².

... en hun verpakking!

Alles telt wanneer het gaat om acties voor het milieu. Zo zijn de ecologisch ontworpen verpakkingen van Bic®  zo gemaakt dat ze zo licht mogelijk zijn. Talrijke Bic® producten worden op de verkooppunten zonder verpakking verkocht, en dit zorgt ervoor dat u geen onnodige verpakking mee naar huis neemt.

 

BIC® CONTROLEERT AL ZIJN OPERATIES ZODAT DE VEILIGHEID VAN ZIJN PRODUCTEN EN EEN MINIMALE IMPACT OP HET MILIEU DOOR ZIJN PRODUCTIE WORDEN GEWAARBORGD

De meeste Bic® producten worden in de fabrieken van Bic geproduceerd om de kwaliteit, de traceerbaarheid en de veiligheid van al zijn producten te verzekeren.  Interne productie stelt Bic in staat om alles in de hand te houden, vooral op het vlak van van veiligheid bij producten die voor kinderen zijn bedoeld.

De meeste fabrieken van Bic® zijn in het bezit van de ISO 9001 en ISO 14001 certificaten die de volledige implementatie van de Kwaliteitscontrolesystemen en Milieubeheersystemen garanderen.

Bic heeft eveneens een transportbeleid om de impact bij de verzending tot een minimum te beperken, in het bijzonder bij fabrieken die dichtbij zijn markten liggen.

 

Bic is ook maatschappelijk betrokken

Het is een prioriteit voor Bic om goede arbeidsomstandigheden te verzekeren voor al zijn werknemers. De Europese fabrieken van de Groep liggen in de OESO-landen, in de meeste ervan worden de Mensenrechten gewaarborgd.

Maatschappelijk betrokken zijn, betekent voor Bic eveneens het intern promoten van filantropische acties met het globale programma Bic Citizens. Zo willen we werknemers bewust maken voor doelen die niets te maken hebben met de activiteiten van Bic.

In 2010 en 2012 bundelde Bic zijn krachten met Planète Urgence om families uit Haïti te helpen met het project 'A school, a future' (Een school, een toekomst). Dankzij de fondsen die ingezameld zijn door de werknemers van Bic, zijn er 3 klaslokalen gebouwd en uitgerust. Hiervan profiteren 450 kinderen op 15 scholen. Er zijn ook acties ondernomen om de lokale handel te ontwikkelen.

En dat is niet alles! Bic doneert producten en financiële hulp aan liefdadigheidsorganisaties die werkzaam zijn in sectoren die dichtbij zijn kernactiviteiten liggen, zoals onderwijs.

 

1 Berekend per totaal gewicht van het product.

Newsletter: