Goede schrijfmaterialen maken een verschil

BIC ontwikkelde een reeks producten die kinderen helpen bij het leren schrijven.

Deze schrijfinstrumenten zijn specifiek ontworpen voor vier- tot achtjarigen door een team van deskundige psychomotoriektherapeuten en ergonomen om het leerproces voor het schrijven te vergemakkelijken.

Deze schrijfinstrumenten zijn ontwikkeld na diverse onderzoeken en testen naar hun ontwerp en functionaliteit, uitgevoerd bij vele kinderen.

Het belangrijkste kenmerk is een visuele geleidingslijn. Deze helpt bij de juiste plaatsing van de vingers, waardoor kinderen sneller begrijpen hoe ze de juiste greep moeten vinden en aanleren. De visuele geleidingslijn helpt elke vinger goed te spreiden en voorkomt dat kinderen hun wijsvinger vast tegen de duim zetten of andersom. Het sterke kleurencontrast van de geleidingslijn is tegelijkertijd een snelle visuele controle.

Een reeks die geschikt is voor kinderen die drie vingers (driepoot) gebruiken, en voor kinderen die vier vingers (vierpoot) gebruiken. Kinderen die vier vingers gebruiken vinden niet altijd de geschikte schrijfinstrumenten, hoewel deze vingerhouding 100% goed is.

 

Producten geschikt voor zowel links- ALS rechtshandige kinderen.

Een ronde vorm die geen belemmering vormt voor de hand en helpt bij het behouden van een 'flexie-extensie' positie, die spiervermoeidheid voorkomt.

Een conische tip (voor pennen en potloden in de reeks) voorkomt dat de vingers te dicht in de buurt komen van de punt van het schrijfmiddel, waardoor het schrift beter zichtbaar is.

De pen heeft een kleinere maat (ongeveer 12 cm) en een aangepaste diameter en is ontworpen voor de handen van vier- tot achtjarigen, die meestal tussen de 10 en 14,5 cm meten.

 

Tekst gereviseerd door David Boisdevesys, productontwerper bij BIC en ergonoom, en Philippe Kostka, psychomotorisch therapeut.

Newsletter: