Bic Kids - Drawy Book

Een originele spelervaring

waar tekeningen via de interactieve app tot leven komen,
zodat je kind zijn fantasie de vrije loop kan laten.
Het kleurstiften - en kleurpotlodenmerk BIC®Kids lanceert DrawyBook,
een uniek concept met een gratis app en een verhalenboek
voor kinderen van 5 tot 10 jaar.
Beschikbaar op
 • App Store
 • Google Play
De PDF downloaden

Kleuren is belangrijk voor de ontwikkeling van klein en groot en BIC®Kids is hierin al jaren een trouwe partner voor zowel kinderen als hun ouders. Eigen creaties uitvinden, tekenen en delen zijn heel belangrijke stappen in de ontwikkeling van het kind. Ze verbeteren de motoriek, de concentratie en de creativiteit.

BIC®Kids slaat nu de brug tussen alles wat te maken heeft met kleuren en de digitale wereld, door slim gebruik te maken van 'augmented reality'.

Kinderen spenderen tegenwoordig veel tijd voor allerlei schermen en gebruiken apps om te spelen. Dit kan ook een euk familiemoment zijn. Er bestaan ook heel wat educatieve apps die kinderen op een ludieke manier nieuwigheden aanleren en waarbij ze hun ervaringen en creaties met elkaar kunnen delen.

Net zoals de BIC®Kids DrawyBook app !

BIC®KIDS DRAWYBOOK

BIC®Kids bedacht originele verhalen die de kinderen kunnen personaliseren aan de hand van een unieke combinatie:

Drawy Book
 • App Store
 • Google Play

Een gratis app die wordt gelanceerd in oktober 2016 ...

Creativiteit met de functie 'Teken & Scan'
De kinderen kunnen bepaalde elementen van een interactief verhaal personaliseren met hun eigen tekeningen van personages of objecten en die scannen met de app. Van de tekening wordt een screenshot gemaakt, ze wordt geïntegreerd in het verhaal en bovendien geanimeerd. De functie'Teken & Scan' biedt het kind een grote vrijheid. Het kan zijn verbeelding de vrije loop laten om zijn eigen figuurtjes en objecten te creëren. Er zal nog nooit zoveel leven in een tekening hebben gezeten!

Extra plezier door spelletjes die in het verhaal verweven zitten
De kinderen kunnen stelselmatig punten verdienen met minispelletjes die het verhaal aanvullen. Op die manier worden ze aangemoedigd om verder te spelen.

Ontdekken en leren
Naast alle ludieke activiteiten bevat de gratis app BIC®Kids DrawyBook ook de nodige educatieve inhoud. In het 1e luik van DrawyBook ontdekt het kind bijvoorbeeld het zonnestelsel en de bijzonderheden van elke planeet.

…EEN INNOVATIEVE ERVARING WAAR KLEUREN
EN INTERACTIVITEIT SAMENKOMEN
(oktober2016)

Het BIC®Kids DrawyBook zal vanaf oktober 2016 beschikbaar zijn. Het DrawyBook is een verhalenboek dat tekeningen bevat die ingekleurd moeten worden. Deze tekeningen komen tot leven in de app door een combinatie van augmented reality en een audioverhaal.
Via een eenvoudige scan met een mobiel toestel (een tablet of smartphone) springen de personages en de decors van het blad. Ze bewegen bovendien en creëren een fascinerende, interactieve wereld die de interesse opwekt van het kind. Het is een immersieve en plezante ervaringwaarbij het kind blijk moet geven van creativiteit en verbeeldingskracht om het verhaal te beleven en het zelf leven in te blazen.
Het verhalenboek van 22 bladzijden wordt verkocht met een etui magische stiften van BIC®Kids en omvat 9 scènes van het verhaal in virtuele realiteit.

Buitenaardse wezens …

Het eerste DrawyBook-verhaal, 'Marty en het Buitenaardse Wezen' werd geschreven door de Engelse kinderauteur Elissa Elwick. Ze bouwt het vooral op rond 2 personages waarmee de kinderen zich makkelijk kunnen identificeren.

"Marty is gepassioneerd door ruimtevaart en zit vaak naar de hemel en de sterren te kijken … Al van toen hij heel klein was, droomde hij ervan om ooit het heelal te ontdekken. Op een avond beslist Marty in de tuin te kamperen en daar ontmoet hij iemand heel onverwacht. Een vreemd ruimteobject komt met heel wat geraas en kabaal uit de lucht gevallen en maakt een noodlanding! Een ruimtewezen, met haar van kop tot teen, komt uit het ruimtetuig gekropen en stelt hem voor samen een onwaarschijnlijk avontuur te beleven. De kleine jongen krijgt een missie die extreem belangrijk is … Zal hij het buitenaardse wezen kunnen helpen? "

Het BIC®Kids DrawyBook zal nog worden aangevuld met nieuwe avonturen. Het volgende, voorzien in 2017, vertelt over de jonge detective Alice die de achtervolging inzet op een mysterieuze Ninjakat.

Meer info op: www.bickids.com de website,

die zich toespitst op kleuren en op leren schrijven, met meer dan 300 activiteiten (vouwen, kleuren, memory enz.) voor kinderen, evenals zones die speciaal ontworpen zijn voor ouders en leraars.

Praktische informatie

Drawy Book

DrawyBook app

 • Gratis, algemene app (compatibel met smartphone en tablet)
 • Beschikbaar voor IOS en ANDROID en te downloaden in de App Store/Google Play
 • Talen: Engels, Frans, Spaans, Duits, Nederlands
 • App Store
 • Google Play

Kleurboek DrawyBook (+ etui met 12 magische kleurstiften BIC®Kids)

 • Prijs: 9.90€
 • Beschikbaar : Oktober 2016
 • Distributienetwerk: Groot en medium winkeloppervlak

Over BIC®

BIC

BIC® is wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het vlak van papierwaren, aanstekers en scheermessen en fabriceert al meer dan 60 jaar hoogwaardige producten die toegankelijk zijn voor iedereen, overal ter wereld. Hierdoor is de Groep uitgegroeid tot een van de meest bekende wereldmerken. BIC® verkoopt zijn producten in meer dan 160 landen en realiseerde in 2014 een omzet van € 1979,1 miljoen. BIC® noteert op Euronext Parijs en maakt deel uit van de beursindexen SBF120 en CAC MID 60. BIC® maakt tevens deel uit van de volgende duurzame indexen: Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI), FTSE4Good Europe, Euronext Vigeo Europe 120, Ethibel Sustainability Excellence Europe, STOXX ESG Leaders en Gaia Index.

BIC®Kids ontwikkelt als Europese marktleider op het vlak van kleuren met de hand, 1een compleet gamma producten die aangepast zijn voor elke leeftijd. Van peuters tot adolescenten kan iedereen vinden wat hij of zij zoekt.

1GFK-panel Europa 7 landen – MAT augustus 2015 in waarde
Bezoek voor meer info de website van de Groep BIC® :
www.bicworld.com

De fotogalerij

Perscontact :


Denis Crevecoeur
Denis.Crevecoeur@bicworld.com
0032 22 50 13 77